• 16' Pérez
  • 72' Padilla

KokapenaAkron , Guadalajara

Chivasek Gernikako Arbola Saria irabazi du

San Mameseko markagailu berarekin (2-0) Mexikoko taldeak neurketa bereganatu ostean, garaikurra penaltiek erabaki dute

Chivas atera da garaile, baina, egiari zor, Athleticek Gernikako Arbolaren Sariaren zatitxo bat ere eskuratu du, penaltietan erabaki baitzen talde bakoitzak etxeko partida irabazi ondoren. Paunovicek zuzentzen dituen fisikoak guztiz baldintzatu du norgehiagoka.

Oso hitzordu beroa izan zen. Bai ingurumenari dagokionez, bai emozioari dagokionez. Chivasen eta Athletic Cluben arteko batasuna betiko geratuko da. Amaury Vergara buru duen erakundeak benetako anaiatzat hartu du Bilboko espedizioa. Eta Akroneko ikusleek, euskal presentzia nabarmenarekin, ofiziala balitz bezala bizi izan dute partida. Lagunartekoa baino gehiago Athleticentzat denboraldiaurreko estreinaldian.

Valverdek bi hamaikako desberdin zelairatu zituen, prestaketa laburraren jakitun, eta Mexikoko ligako liderraren aurka jokatzeko zailtasunaren jakitun. Lagunartekoan lehoikume askok egin zuten debuta eta atsegina izan da Ruiz de Galarretaren berrestreinaldia ikustea.

Chivasek min gehiago egin zuen lehen zatian, Simonen ate inguruan arriskua sortu dute, 15. minutuan Pavel Perezek gola sartu duen arte. Lehoiek jaurtiketa pare bat baino ez dituzte egin, Muniain eta Serranoren hanketatik.

Bigarren zatian Athleticek aurpegi hobea erakutsi du eta Raul Garciaren asistentzia on baten ostean, Vesgak gola gertu izan du. Hala ere, handik gutxira, Paunovicen taldeak Yael Padillaren bitartez bigarren gola egin eta neurketa erabakita utzi du.

Penaltietan, Chivasek bere lau jaurtiketak sartu eta Raul Garciak eta Vencedor huts egin dituzte, Vesgak eta Morcillok gola sartu ondoren.