02
  • Martón 48'74'

KokapenaVictoria , Aguascalientes

Martonen bi gol Necaxa gainditzeko

Athleticek Mendeurreneko Kopa irabazi du Aguascalientesen, bederatzi zenbakidun debutariaren oportunismoari esker

Athletic Clubek irribarre batekin esan dio agur Mexikori, Aguascalientesen Necaxari 0-2 irabazita, Javi Martonen bi golei esker. Lehoiek Mendeurreneko Kopa irabazi zuten etxeko taldea baino gehiago izan ziren partidan.

Bigarren partida eta Mexikoko birako azkena giro ederrean bizi izan zen berriro. Necaxaren mendeurrena zen, eta Victoria estadioak izugarri polita zegoen neurketa hartzeko. Guadalajaran bezala, Athleticen jarraitzaile ugari egon ziren harmailetan ere.

Valverdek pisu handiko gizonak zituen talde bat zelairatu zuen eta Egiluzen lesioa ikusita, Herrera jarri zuen erdiko atzelari gisa. Lehoiek baloi asko izan zuten eta 13. minutuan gola sartzeko zorian egon ziren. Muniainek Nico Williams bakarrik utzi zuen ate aurrean eta ezin izan zuen Ezequiel gainditu buruz burukoan. Jarraian, Galarretak baloi bat aurkitu zuen Raulen jaurtiketaren ostean, baina ez zuen asmatu.

Necaxak ez zuen arrisku handirik sortu. Simon urruneko jaurtiketaren batekin behartu zuten, baina Athleticek ere ez zien sakontasunik aurkitzen bere jokaldiei. Nico Williamsek 40. minutuan kolpea hartu zuen, baina gainkarga txiki bat zeraman aurretik.

Bilbotarrak hamaikako gazte batekin eta Javi Martonen berritasunarekin aurkeztu ziren bigarren zatian. Aurrelaria ezin izan zen modu onenean estreinatu golegile gisa. Lehoi bezala bigarren minuturako Realeko jokalari ohiak gola sartu zuen etxeko atezainari lapurtutako baloi bat hoztasunez sartu ondoren.

Villafrancako aurrelaria ez zen konformatu eta Unai Gomezen pasearen bitartez tartera ondo joan ondoren, bigarrena erdietsi zuen. Atezainak itxi zuen bere lehen jaurtiketak, baina baloiaren aldaratzea baliatuz, nahierara bidali zuen sareetara. Aurretik, Guruzetak zutoinaren kontra bidali zuen baloia jaurtiketa indartsu baten ondoren.

Simonek ondo gelditu zituen etxekoen erremate pare bat. Athleticek ez zuen arazo handirik izan, nahiz eta 80. minutuan hamarrekin geratu zen Nolaskoaini bi txartel hori atera zizkiotelako. Partida minutu pare batez gelditu zen kanta erasokorrengatik.