Atlético de Madrid
31
  • 15' R. De Paul
  • 52' Correa
  • 80' Unai Simón (b.a)
  • N. Williams 45'

KokapenaCívitas Metropolitano , Madrid

64.612 pertsona

Zoritxarrak Athletic jo du Metropolitanon

Porrot gogorra Championsera sailkatzeko lehian Atleticok erreboteetan bi gol sartuta, eta Nico Williamsekin gertatutako jokabide arrazista lotsagarriak protokoloa aktibatzera behartu du

Athletic Clubek porrot gogorra jaso du Metropolitanon laugarren postua lortzeko lehian, eta dagoeneko sei puntura geratu da. Zoritxarreko gaua izan da, eta Atleticok, ezer askorik egin gabe, 3-1 irabazi die lehoiei. Bi gol errebote jokaldietan iritsi dira: Galarretaren desbideratze pozoitua De Paulen jaurtiketan, eta hirugarren gola zoritxar handiagoarekin izan da, Samu Linok zutoinera egindako jaurtiketa baten ondoren, Simonen buruan zelaira bueltan jo duelako.

Gehiegi izan da garaipenagatik borrokatzeko. Athleticek bere momentuak izan ditu, batez ere lehen zatian, non Nico Williamsek berdinketaren gola egin duen atsedenaldiaren atarian Griezmannen akats baten ondoren, Juan Martinez Munuera epaileak arrazakeriaren aurkako protokoloa aktibatu eta gutxira. Izan ere, Athleticeko aurreko hegalekoa harmailetan entzundako onomatopeia arrazistaz ohartu da. Penagarria, koltxoneroen harmailen alde batetik entzun dituen txistuak bezain tamalgarria baloia hartu duen bakoitzean. Iñaki Williamsek ondo esan duen bezala, txistu horiek erasotzaile arrazistengana zuzendu behar ziren.

Partida hasi aurretik Atleticok omenaldia egin dio Raul Garciari, Ines emaztearekin batera soropilean agertu direnean. Txapeldunen Ligarako borrokaren aurpegi atsegina izan da, gerora hasi dena, lagun gutxirekin eta Metropolitanoko harmailetan Athleticen ia zalerik gabe, Kopako partidatik Atleticok bere kasa erabakita.

Egia esan, Athleticek pisu gehiago izan du erasoko jokoan, baina De Paulen jaurtiketa bat pozoitu egin da Galarretan ukitzean eta Simon gainditu du. Lehoiek Sanceten aukera bat izan dute Guruzetak baloia utzita, eta horren ostean berdinketaren gola etorri da kontraeraso distiratsu batean.

Athletic atsedenaldiaren ostean garaipenaren bila zelairatu da, baina Correak, diagonal batean, Simon gainditzeko bidea aurkitu du, eta taldea buru-belarri erasora joan denean berdinketaren bila, behin betiko gola heldu da. Getaferi bisitatu aurretik indarberritu beharra dago.