• Oyarzabal (p.) 63'

KokapenaLa Cartuja , Sevilla

Porrota Realaren aurka Kopako finalean

Athletic Clubek 0-1 galdu du donostiarren aurka Oyarzabalen gol batekin

Athletic Clubek porrota jaso du joandako denboraldiaren Kopako finalean, Realaren aurka, 0-1eko emaitzaz. Partida parekatua izan da baina donostiarrak Oyarzabalek 62. minutuan penaltiz sartutako golari esker nagusitu dira. Lehoiek beste aukera bat dute bi aste barru futbol zelai berean Bartzelonaren aurka.

Finala urtebetez atzeratzera behartu zuen pandemiagatik madarikazio moduko bat mantenduko balitz bezala, partida garai bateko euskal derbian gertatzen ziren euri jasapean hasi zen, eta ez Sevillan apirileko gau bati zegokion moduan.

Hasieratik, norgehiagoka oso taktikoa izango zela egiaztatu ahal izan zen, eta huts egiteko beldur zegoela. Raul Garciak jaurtiketa gurutzatu batekin abisatu zuen Reala baloi gehiago hartzen hasi aurretik David Silvari esker.

Hala ere, Marcelinoren taldea izan zen atsedenaldia baino lehen gehien ahalegindu zena, Muniainen burukada batez eta Iñigo Martinezek eskuinarekin egindako jaurtiketa bikain batez, baina azken aukera honetan Remirok hegan egin zuen baloia urruntzeko.

Argi zegoen partidaren itxura ikusita gola lortzen zuen taldeak irabaziko zuela eta Realak bere aukera aprobetxatu zuen. Estrada Fernandezek penaltia adierazi zuen Iñigo Martinezek Porturi area barruan egindako sarrera batean. Hasiera batean txartel gorria ikusi zuen, baina BELen berrikusi ondoren azkenean horia erakutsi zion epaileak, eta geroago, Oyarzabalek penaltia sartu zuen. Lehoiak kolpetik ateratzen saiatu ziren, baina Imanolen jokalariek ez zuten atsedenik eman baloi banatuetan. Altxatu beharra dago eta hilaren 17an FC Bartzelonaren aurkako finalean saiatu.