• 89' Muniain

KokapenaSan Mamés , Bilbao

40.698 pertsona

Athleticen ametsezko jipoia Realari

Lehoiek kolore guztietako lau gol sartu dizkiete donostiarrei bigarren zatiko hogei minututan

San Mamesek bote egin dezala! Berreskuratutako aldarri horrek balio izan du derbian Marcelinoren Athleticek Realaren aurka lortu duen 4-0eko garaipen izugarria ospatzeko. Talde txuri-urdina indarrik gabe egon da ametsezko bigarren zati zuri-gorrian, eta lotsa galdu duten lehoien erasoaldiak ezin izan ditu gelditu. Europako borrokan jarraitzeko botikarik onena. Joko bikaina erakutsiz, lehoiek lau egin dituzte hogei minututan.

Bilbotarrek kolore guztietako golak egin zituzten atsedenaldiaren ostean: bi kornerretan, kontraeraso arin batean eta Muniainek gaua ixteko trebeziaz amaitutako jokaldian. Remirok 0-0ekoarekin penaltia gelditu zion Ikerri, baina ustez gakoa izatetik anekdotikoa izatera pasa zen jokaldia.

Partida aurrera joan ahala, Marcelinoren taldea hobetzen joan zen espekulatzen ari zen aurkari baten aurrean. 28. minutura arte, VAR-ak Silvaren eskua area barruan Williamsen jaurtiketan abisatu zuen arte, ez zen gauza handirik gertatu. Orduan iritsi zen Muniainen penaltia, baina ez zuen Remiro engainatzerik izan. Yurik beste jaurtiketa bat egin zuen, eta Cascanteko atezainak urruntzea lortu zuen. Simonek bere gaurik lasaiena bizi  izan zuen.

Atsedenaldiaren ostean, Athletic turboarekin zelairatu zen, eta lau golak are gehiago izan zitezkeen. Berenguerrek, buruz, eta Iñaki Williamsek etorriko zenaren abisua eman zuten. 1-0ekoa 68. minutuan heldu zen, lesioa gainditu duen Vencedor zelaira itzulita. Bigarren zutoinetik Vivianek txukuntasunez buruz sartu zuen Berenguerren korner batean. Sancetek, erabat gozatzen ari zela, bere seigarren gola egin zuen lau minutu geroago Muniainen korner batean, eskuin hankarekin lehen zutoinetik desbideratuta.

3-0ekoa erakusketa batean jartzekoa izan zen. Athleticek kontraeraso azkarra egin zuen, Sancet, Berenguer eta Williamsen eskutik, eta azken honek ate hutsean sartu besterik ez zuen egin. Eta laugarrena 88. minutuan heldu zen, Oihanek berriz ere bere maisutasuna erakutsitako jokaldian. Muniaini utzi zion, eta honek ez zuen barkatu. Realak, aurkari zaila, amore eman zuen. Hiru puntu garrantzitsu Europan sinisten jarraitzeko eta omenaldi hunkigarria Mauri bezalako jokalari mitiko bati, zeinari minutu bateko isilunea eskaini zitzaion San Mamesen. Camp Nou da hurrengo geltokia.