• Vivian 57'

KokapenaKybunpark , St. Gallen

3.527 pertsona

Athleticek nagusitasunez gainditu du Borussia Dortmund

Lehoiek 0-2 irabazi dute talde alemaniarra Suitzako stagearen agurrean, Raul Garcia eta Vivianen golekin

Athletic Clubek irribarre handi batekin utzi du Suitzako stagea Borussia Dortmunden aurka jokatu eta gero. Raul Garciak, penaltiz, eta Vivianek aldeak markatu zituzten talde alemaniarraren aurka, zeina markagailuan atzetik egon zen partida osoan. 0 eta 2koa justua izan zen, eta Berenguerrek aukera izan zuen bi taldeen arteko aldea handitzeko, baina Bürkik azken momentuan eragotzi zuen. Kybunparkeko zale horiak St. Galotik Marcelinoren taldearekin txundituta geratu ziren.

Lehoien lehen zatia oso maila altukoa izan zen. Lehen ordu erdian, Dortmund menpean hartu zuten presio handiarekin, baina erremateak falta egin ziren. Hurbilketak areagotu ziren eta hurrengoak kornerrak izan ziren, Morcilloren erdiraketa onekin eta Nuñezen erremateekin. Marcelinoren mutilek, ordea, ezusteko ederra hartu zuten kontraeraso batean, 30. minutuan, eta Yerayk baloia gol lerroan atera zuenean, Haaland gola sartzetik gertu zegoenean. Jokaldi horretan Yerayk min hartu zuen eta Iñigo Martinez sartu zen bere ordez.

Lehen zatiko lehoien errendimendua nabarmena izan bazen, bigarren zatiko eszenaratzea oso eraginkorra izan zen. 56. minuturako 0-2 irabazten ari zen Athletic. Lehenengo gola Bürkik Villalibreren gainean egindako penalti bat izan zen, Balenziagaren erdiraketa baten ostean. Raul Garciak maisuki jarri zuen 0-1ekoa markagailuan. Vivianek partidako bigarren gola egin zuen Berenguerrek bigarren zutoinean jarritako falta bikain bat eta gero. Bien bitartean, Agirrezabalak geldiketa ona egin zion Tiggesi.

Berri ona erasoan egindako lana izan bazen, defentsako errendimendua ere bikaina izan zen. Partida amaieran Athleticek hirugarrenaren bila jarraitu zuen, Agirrezabalak beste geldiketa on bat egin zuen arren. Sentsazioak oso onak izan ziren eta astelehenetik aurrera Lezaman lanean jarraituko dute Union Berlin bisitatu aurretik.