RCD Mallorca

KokapenaSan Mamés , Bilbao

39.747 pertsona

Mallorcaren hormak eta zutoinak garaipena eragotzi dute

Balearretako defentsa-sistemak traba egin dio Athletici; Vesga eta Yuriren bi ezkerkada zutoinera joan ziren, eta taldeak aukera gehiago izan zituen

Athletic Clubek golik gabe berdindu du San Mamesen egindako denboraldiko estreinaldian. Ondo irabazteko aukerak sortu zituen, baina deseroso egon zen RCD Mallorcak jarritako euste-hormaren aurrean. Mikel Vesga eta Yuri Berchicheren bi ezkerkada ikusgarri, zutoinean jo zutenak, lehoien aukerarik argienak izan ziren.

Egunak dena zeukan festa giroa sortzeko. Animazio Herri Harmailaren estreinaldia, Ernesto Valverderen itzulera 40.000 zalez betetako San Mamesera, Jon Uriarteren Zuzendaritza-Batzordeko proiektu berri baten eskutik: eta Iker Muniainen 500 partida. Kopuru hori Iribar, Rojo I.a, Joseba Etxeberria, Iraola eta Susaetak bakarrik izan dute eskura.

Asko nabaritu zen harmaila gaztearen bultzada lehen zatian, non Athleticek ate horretarantz erasotu zuen. 2. minutuan Villalibrek Rajkovic proban jarri zuen, eta 9. minutuan Vesgaren urruneko jaurtiketak zutoina ikutu zuen, Balearretako atezaina jokaldia alferrik ikusten zegoen bitartean. Atzeko pase batean heldu zen aurkarien ezusteko bakarra lehen zatian, baina Simonek Muriqiren ahalegina bertan behera utzi zuen. Athleticek beste gol aukera argi bat sortu zuen 19. minutuan: Berenguerrek Muniainen pasea kontrolatu, baina atezain bisitariarekin topo egin zuen.

Lehen zatiak aurrera egin ahala, estutasuna gero eta txikiagoa zen Mallorcarentzat. Hala ere, Villalibrek, 42. minutuan, kanpora bidali zuen baloia burukada batean, eta minutu bat geroago, Vesgak De Marcosi pasea eman zion eta bere erdiraketa Muniainek ahal izan zuen bezala errematatu zuen, baloia Rajkovicen eskuetan amaitzeko.

Bigarren zatian, Yuriren jaurtiketa bikaina heldu zen, Mallorcako atezainak zutoinera desbideratu zuena, baita Simonek egindako sekulako geldiketa Kang in Leeren burukadari erantzunez 65. minutuan. Valverdek soluzioak bilatu zituen bazter guztietatik: Adu Aresek debuta egin zuen, eta Nico Williamsek eta Gorka Guruzetak ere aukera bana izan zuten. Azkenean 0-0 markagailuan, eta merezitako omenaldia Herri Harmailak Iker Muniaini egindakoa bere 500. partidagatik. Ez zen hasiera zoriontsua izan, baina hau hasi besterik ez da egin. Igandean Valencia CF dator.