• 42' Berenguer

KokapenaSan Mamés , Bilbao

43.417 pertsona

Athleticek saria eman dio San Mames gogotsuari

Berenguerren gol batek Valencia zailaren aurkako Ligako lehen garaipenarekin oparitu die bere zale adoretsuei

San Mamesek bikain ospatu zuen. Merezitako garaipena izan zen Valencia CF zailaren aurka, Berenguerrek atsedenaldiaren atarian sartutako golari esker, eta azken emaitzaren estutasunagatik jakingura dosia aintzat hartuta. Zale hauekin, talde ausart honekin, Athletic Club gogorra izango da etxekoetan. Harmaila berria, bai eta zelaiaren gainerakoa ere, garrantzitsuak izango dira gotorlekua eraikitzeko orduan. Guztion arteko bat egitea abian da. 43.417 ikusle egon ziren, beraz, kopurua igotzen doa.

Berenguerrek Mamardashviliren aurka baloia jo zuen partidako lehen aukeran, baina geroago erabakigarria izan zen garaipenean. Jaurtitzeko gogoz dago, eta 42. minutuan saria lortu zuen. Partida osoan gogotsu ibilitako Iñaki Williamsen baloi lapurreta batean hasi zen jokaldia, ezker hankara bidalita Alexek gola sartu zuen. Momento egokian heldu zen neurketa zaila jarri zelako, joan-etorrikoa. Castillejok barkatu zuen 1-0ekoaren aurretik, eta Athletic birritan gola egiteko zorian egon zen atsedenaldira joan aurretik. Muniainek eta Willyk kontraeraso ona egin zuten elkar eta Sanceti loria lapurtu zioten. Jarraian, Iñakiri jokoz kanpo egoteagatik gol bat baliogabetu zioten.

Valverderen taldea hobeto sentitu zen atsedenaldiaren ostean, partida kontrolpean eta partida erabakitzeko golaren bila. Bazirudien 80. minutuan iritsiko zela, Nico Williamsek bere anaiaren erdiraketa sareetara bidali zuenean, baina jokoz kanpo zegoen. Kontraeraso pare bat egin zuten lehoiek neurketarekin amaitzeko, baina Maxi Gomezek abisua eman ondoren, Marcos Andrek sekulako sustoa eman zuen denbora agortuta zegoela. Athleticek aurretik barkatu zuen Morcillok amaitutako lau zuri-gorri bi aurkariren kontrako jokaldia.

Taldea garaipena ospatzen geratu zen harmailekin. Muniaini hasieran omenaldi polita egin zioten, bere seme-alabekin. Susaetaren eskutik jaso zuen oparia, 500 partida bete zituen azkena, Iribarrekin batera, Klubeko zerrendaburua jokatutako partiden kopurua aintzat hartuta. Aste Nagusiaz gozatzera orain. Lau puntu ditugu golik jaso gabe, eta astelehenean, hilak 29, Cadizera goaz.