• Willian J. 6'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

43.116 pertsona

Merezi gabeko kolpea Betisen aurka San Mamesen

Lehoiek Europarako lehian kale egin dute Willian Joseren gol goiztiarraren ondoren eta aukera ugari galduta

Athletic Cluben atzerapausoa izan da Europarako borrokan. Real Betisek lortutako 0-1ekoak San Mamesen zail jarri du Europarako txartela, baina borrokan jarraitzeko talde honi bost jardunaldi, futbola eta fedea oraindik geratzen zaizkio. Willian Josek Mirandaren alboko sake baten ondoren egindako gol goiztiarrak maldan gora jarri ditu gauzak. Lehoiak bigarren zati bikainean altxatu dira, baina langaren (Sanceten berdinketa eragotzi du) eta Bravok Iñaki Williamsi eta Raul Garciari egindako geldiketen artean berdinketa gutxienez lortzeko aukera joan egin da, Athleticek merezi duen arren. Zuri-gorriak zortzigarren postuan daude, eta beste talde batzuk zazpigarren posturako lehian sartzea ahalbidetu dute. Larunbat honetan ikusiko da Kopako finalean Conference Leaguera sailkatzeko zazpigarren postu hori balio duen ala ez, baina ez dute amore eman behar. Indarrak hartzera Villarreali bisita egin aurretik.

Ligako azken txapeldunei egindako omenaldiak, Dani eta Clemente buru izan direla, festa iragartzen zuela zirudien. Baina San Mames ezustean harrapatu duen kolpe goiztiarra heldu da, saihets zitekeen jokaldia. Gauzak okerragoak izan zitezkeen, Ayozek beste gol aukera argi bat bidali baitu Simonen eskuetara.

Athleticek garesti ordaindu ditu bere zehaztugabetasunak; tarte horretan Betis eroso sentitu da eta Paulen burukada batekin langara izutu ere egin du. Atsedenaldiaren ostean, lehoiek zentzuz ekin diote erasoari. Sancetek Bravoren geldiketa deigarria eragin du burukada batean, jada Herrera eta Raul Garcia zelaian zirela. Sekulako joko erasokorra egin dute lehoiek, harmailak dardarka egon diren bitartean. Sanceten bolea batek langan jo du eta Bravok geldiketa bikainak egin ditu Iñakiren ezkerkada lehor batean eta Raul Garciaren artazian Berenguerrek erdiratu ondoren.

Ez zegoen modurik. Adu Ares ere, indartsu zelairatu dena, eta Herrera, azken jokaldian, berdinketa lortzeko zorian egon dira. Etsipen handia eta txartel gorria Vivianentzat. VARek jokaldi hori eta Mirandaren penalti bat zuzendu ditu. Athleticek zoritxarrarekin jarraitzen du, baina burua ez makurtzea egokitu zaio. Gure zaleek merezi dute. Aipatutako azken hauek Mati Martinez 2023ko One Club Woman saridunari, Fundacion Albaceten egindako betiereko ibilbideagatik, txalokatu diote atsedenaldian.