• Larsen 50'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

40.759 pertsona

Athleticek Europa zapaldu du berriro

Iñaki Williamsen eta Berenguerren bi gol bikainek zazpigarren jarri dituzte lehoiak RC Celtaren aurka landutako garaipenean (2-1)

Athletic Clubek aurrerapauso handia eman du une egokian. RC Celtaren aurka merezimendu osoz lortutako 2-1eko garaipenarekin zazpigarren postuan dago berriro, eta leku horretan egingo du lo gaur gauean, hiru jardunaldi falta direnean. Iñaki Williamsen eta Alex Berenguerren bi gol bikainek balio izan diote Ernesto Valverderen taldeari Conference Leagueari distiraz begiratzeko.

Asko kostatzen da Lehen Mailan partida bat irabaztea. Esan diezaiotela Celtari, bere erreakzio bikainarekin pozik zegoen, baina orain salbaziorako behin betiko puntuak bilatzen ari da azken jardunaldietan. Lehoiek zelaian bere jokoa erakutsi nahi izan dute eta halaxe izan da. Laugarren minuturako, Iñaki Williamsek errematea egin du Adurizen eraran, De Marcosen erdiraketa neurtuari amaiera emateko.

Athleticek agindu du zelai erdian, nahiz eta jakina den Celtak oin ona duela, beraz, funtsezkoa zen defentsan bat eginda egotea. Ivan Villarrek bi jokaldi on izan ditu lehen zatian, Berenguerren erdiraketa pozoitua desbideratzean eta, batez ere, 2-0ekoa eragozteko, Muniainen korner batean Yuriren burukada bikaina urruntzean. Egia da Simonek gauza bera egin duela Gabri Veigaren jaurtiketa ezkerreko eskuarekin ateratzean.

Celta zaurituta egon da eta atsedenaldiaren ostean erreakzionatu egin du Strand Larsenen burukada batez. Oraingoan, Athleticek berehala asmatzeko zortea izan du, eta lau minutu geroago, 53.ean, Berenguerrek, bere maila osoa erakutsiz, 2-1ekoa egin du Vigoko atezainarentzat ezinezkoa izan den jaurtiketari gurpila emanez. Lehoiek ez dute altxorra gordetzeko estutasunik izan. Berenguerrek lasaitasunaren baloia izan zitekeena langara bidali du, baita Vesgak ere, buruz, 2-1ekoa egiteko aukera izan du. Zaleek arnasa hartu dute epailearen azken hiru txistuak entzutean, bigarren zati zail batean Herrera eta Dani Garciaren lesioen ondorioz. Ezin gara lokartu. Orain, Sadar konkistatzea da asmoa.