KokapenaMendizorrotza , Gasteiz

19.421 pertsona

Athletic geldiezin batek Mendizorrotza konkistatu du

Lehoien garaipen ukaezina, Iñaki Williamsen eta Sanceten gol ederrei esker

Athletic Clubek geldiezinik jarraitzen du, eta azken 15 puntuetatik 13 lortu ditu, eta hortaz, Champions Leagueko postuetan mantenduko da jardunaldiaren amaieran. Garaipen ukaezina lortu du Mendizorrotzan, duela bi hamarkada bertan irabazi gabe egon ondoren. Iñaki Williamsen eta Oihan Sanceten gol ederrek, taldeka egindako jokaldi bikain batean eta eskuadran ipinitako eskuinkada apartan, hurrenez hurren, pisu handiko garaipena marraztu dute Deportivo Alavesen aurka, ordura arte jokatutako etxeko bi partidak irabazi dituen arren.

Lehoiak 17. minutuan aurreratu dira, Galarretak hasitako taldekako jokaldi batean. Vesgarekin konektatu du eta honek Iñaki Williamsi eman dio bere ligako hirugarren gola sartzeko. Bigarren zatian, erdilari gipuzkoarrak giharretako arazo baten ondorioz min hartu du eta aldageletara joan da.

Lehoiak atzean sendo ibili dira, eta 0-2koa izan dute atsedenaldia baino lehen, Sanceten oinetan eta Vivianen buruan, zeinen burukadak langan jo baitu.

Siverak bigarren zatian Vesgaren aukera gelditu ondoren, Simon agertu da Kike Garciaren lehen erasoa geldiarazteko.

Partida erabaki duen jokaldia 75. minutuan iritsi da: Iñakik eskuinetik denbora izan du Sancet aurkitzeko, eta azken honen eskuinkada gurpila emanez eskuadratik sartu da. Zapiak ateratzeko jokaldia izan da. Aurretik, Iñaki bera bigarrena egiteko zorian egon da baina atzelari batek urrundu du bere ezkerkada, Sancetek atzera egindako pase batean.

Athletic apur bat lasaitu egin da lortutako aldearekin, eta aurkariaren azken abaguneren bat jaso du, baina hor egon da Simon bere laugarren partida hutsean ixteko. Aipatzekoa Asier Villalibrek bi zalegoen aldetik idoloa jasotako zelai osoko txalo zaparrada.