RC Celta
RC Celta
  • 37' O. Sancet
  • 45'52' Guruzeta
  • 96' Berenguer (p.)
  • Aspas 25'
  • Bamba 41'
  • Larsen 66'

44.435 pertsona

Markagailua irauli, zaletasuna handitzeko

Athleticek 4-3koaz irabazi du partida azkar eta eroa azken jokaldian Berenguerrek penaltiz sartutako golari esker

Markagailuari buelta emandako partida hau zaletasuna handitzeko aproposa da. San Mamesek inoiz ahaztuko ez dituen horietakoak. Lehoiak bosgarren postuan sendotu dira Real Club Celtari 4-3 irabazita. Talde galiziarra bi aldiz jarri da aurretik, baina Simonek Vigoko taldearen garaipena saihestu du, batez ere Aspasi 3-3ko emaitzarekin penaltia gelditu ondoren. Beste penalti batek, Minguezak eskuarekin argi eman ostean, Rafa Benitezen jokalariei porrota eragin die. Berenguerrek, norgehiagoka ikaragarri eta zoro baten azken jokaldian, Guaita engainatu du eta zale zuri-gorriak pozez lehertu egin dira.

Garaipenak poz izugarria ekarri du. Kirol hau maitarazten duten horietakoa izan da neurketa. Are gehiago Athleticek Txapeldunen Ligatik puntu batera lo egiteko garaipena lortu duelako. Lehoiek oso ondo erasotu dute eta arazo dezenterekin defendatu dute. Nico eta Guruzeta amesgaiztoa izan dira vigoarrentzat, baina gauza bera Larsen eta Aspas lehoientzat. Bi minututan, Aspasek hiru aldiz abisatu dio Simoni. Bat atezainak atera du, eta beste bat sareetara bidali badu ere, Larsen jokoz kanpo zegoen, beraz, baliogabetu du epaileak.
Moañakoa fin ibili da eta zutoinean ukitu eta barrura bidalitako ezkerkada batekin bere maila erakutsi du, 24. minutuan, 0-1ekoa egiteko. Athleticek berdindu egin du 36. minutuan, Nicok erdiratutako jokaldi batean; Vesgak, bisitariek protesta egin duten lehian ez du faltarik egin, eta Sancetek sareetara bidali du. Hala ere, Celtak berriro kolpea eman du lau minutu beranduago, Bambaren jaurtiketa gogor baten bitartez areatik kanpo. Valverderen mutilek berdinketa lortu dute lehen zatiko azken jokaldian, eta hori gakoa izan da: partida itzela egin duen Nicok Guruzetari utzi dio baloia lehen zutoinean bere bi goletako lehena sar zezan.

Lehoiak gosez beterik zelairatu dira bigarren zatian, eta are eroago izan da jokoa, rock and roll hutsa. Guruzetak bigarrena egin du Nicoren jaurtiketa bat Guaitak desbideratu ondoren. 51. minutuan izan da, eta zuri-gorriek partida hiltzeko aukera bat izan dute, Nicoren jokaldi bikain batean Sancetek ezkerrarekin gora bidali egin duenean.

Celta suspertu egin da, eta Larseni gol bat baliogabetu diote jokoz kanpo egoteagatik, eta horren ostean aurrelariak 3-3koa jarri du markagailuan Aspasen barneraldia ondo amaituta. Simonek porrota eragotzi du VARek adierazitako penaltia Iagori gelditu ostean, eta hortik aurrera Athletic 4-3koa bilatzera joan da. Raul Garciak buruz utzi dio baloia Daniri, baina Guaitak gelditu bikaina egin dio, eta luzapenean, De Marcosi egindako balizko penaltia adierazi gabe gelditu ondoren, Berenguerren ekintza agertu da Minguezarekin, nafarrak lasaitasunez sartu duena. A ze partida, kirol hau maitatzeko horietakoa!