• Tsygankov 49'
  • Eric 75'

46.220 pertsona

San Mamesek itzelezko partida irabazi du Gironaren aurka

Berenguerren bi golek eta Iñaki Williamsek sartutakoak 3-2 garaitzea ekarri die lehoiei, azkeneraino zaila jarri duen Michelen taldearen aurrean

Ligan ondoz ondoko etxeko zazpigarren garaipena iritsi da. Izugarria izan da puntu-balioa eta lortu den moduagatik. Athleticek 3-2 irabazi dio Gironari, denboraldi honetan Real Madril liderraren aurka soilik galdu duen taldeari. Berenguer bikainak sartutako bi golek eta Iñaki Williamsek fede handiz egindako jaurtiketa batek, txapelketa honetan bere bederatzigarren gola eginez, taldeari eutsi diote San Mamesek duen magiarekin batera itzelezko garaipena lortzeko. Vivianek, Jon Solisek 93. minutuan emandako zartakoa buruarekin marratik aterata, urrezko hiru puntu mantendu ditu, eta, hortaz, lehoiak laugarren postutik bi puntura jarri dira eta seigarrena den Real Sociedadediko bederatzi puntuko tartea mantentzen dute.

Joanekoa partida ikusgarria izan bazen, Bilbokoak ez du hutsik egin. Bakoitza bere estiloarekin, Michelen jokalariak atzetik baloiarekin irtetzen Athleticek estutzen duen jakin arren, eta lehoiek, lapurtzeko kosk egiten eta joko bertikala proposatuz. Eta horrela harrapatu du baloia Berenguerrek lehen minutuan, Aleix Garciari lapurreta egin ondoren, ezkerkada lehor batez.

Gironak lasai agintzen zuen baloi jabetzan, baina Iñaki Williams lehen zatiko abagune argienetan agertu da. Tsygankoven bi abisu eta Yangel Herreraren beste bat kenduta, Athleticek argienak izan ditu. Iñakik ez du amore eman eta azkenean helburua lortu du. Bere fedea hautsezina da. Argiena 23. minutuan heldu da, zutoinaren oinarrira ezkerkada bat bidali duenean leku guztietan egon den Pradosek landutako jokaldi batean.

Lekueren giharretako lesioak De Marcos behartu du Savinho arriskutsua kontrolatzera, eta brasildarrak bigarren zatiaren hasieran eman du abisua. Girona indarrez aurrera egin du eta berdinketa lortu 48. minutuan, Ivan Martinen jokaldi batean Tsygankovek sareetara bidali eta gero.

Athleticen bertute nagusia ez jaustea izan da. Loriako hiru minututan, 57tik 60ra, zuri-gorriak 3-1 jarri dira. Guruzetak Miguel Gutierrezi egindako lapurreta batek beste baloi bat ekarri dio Berenguerri, eta honek berriro behetik sartu du. Partida erabakita zegoela zirudien Yerayren baloi luze batean, Iñaki Williamsek gorputzarekin lekua irabazi eta eskuin hankako botarekin baloia zutoinera bidali eta barrura sartu ondoren.

Iñaki ia laugarrena egiteko zorian egon da presio batean, eta Gironak bere burua makurtuko zuela zirudienean, partidan sartu da Aleixen baloi gelditu batean Eric Garciak buruz sarera bidali duenean. VARak berrikusi behar izan du, zalantza apur batekin, jokoz kanpo egon zitekeelako. Hortik aurrera, sufrimendu guztia iritsi da, Dovbyken ekintza batekin eta azkenik, Simonek, Savinhoren aurrean baloia oinarekin ikutu, eta jarraian Vivianek marra azpian buruarekin urrundu duenean berdinketa saihesteko. Garaipen izugarria, oso ospatua. Athleticen presioa goitik behera gailendu da.