• N. Williams 85'

KokapenaEl Sardinero , Santander

12.295 pertsona

Athletic sendotasunez aurrera doa Kopan

Lehoiek, El Sardineron zaleek lagunduta, Cayon gainditu dute Villalibreren bi golekin eta Nico Williamsen amaierako gol bikainarekin

Athletic Clubek sendo egin du aurrera Kopan, El Sardineron CD Cayon mendean hartuta (0-3). Villalibreren bi golek eta Nico Williamsen azken gol eder batek gure zaleak saritu dituzte, Kantabriako lurretara askok bidaia egin baitute. Koparako gogo bizia dago.

Lehoiek laster erabaki dute kanporaketa, Koparako nahi handiak bultzatuta 8.000 jarraitzailek baino gehiagok animatuta eta Valverderen mutilen ibilbidearekin poz-pozik. 25. minuturako, bilbotarrak 0-2 jarri dira Villalibrek egindako golekin, atezainaren aldaratze bat aprobetxatuta eta epaileak erabakitako penalti baten bidez, Beñat Pradosek egindako erdiraketa batean.

Zuri-gorriek beste aukeraren bat izan dute atsedenaldira heldu baino lehen, batez ere Gernikako aurrelariaren eta Nolaskoainen bi aukera argiak, baina Galnares atezainak ondo konpondu ditu.

Bigarren zatiaren hasieran kanporaketan sartzen saiatu da Cayon taldea, baina Julen Agirrezabalak geldiketa ederrarekin saihestu du Cagigasen buruz burukoa.

Ordubete jokatuta, Jauregizar lehoikumea estreinatu da lehen taldean. Athleticen zelai erdia indartzeko sartu da, eta hirugarrena lortzea zen helburu, sustoak saihesteko.

Ernestok, titular gehienak Granadaren partidari begira gorde dituenak, Williams anaiak eta Sancet zelairatu ditu azken ordu laurdenean. Eta bere izena oihukatu duten zale zuri-gorrien gozamenerako, Nicok bere bigarren gola sartu du kontratua berritu ondoren, jaurtiketa gurutzatu polit batekin, eta horrek lehia amaitutzat eman du. Sancet laugarrena egiteko zorian egon da, baina etxeko atezainak eragotzi du. El Sardinerok, San Mames bezala, saltoka egin du.