• Lewandowski 26'
  • Lamine Yamal 32'

50.953 pertsona

Kopak benetan merezi du emaitzari buelta emate ahaztezina

Athleticek eskubide osoz FC Barcelona mendean hartu du, eta bosgarren finalerdia jarraian jokatuko du luzapenean Williams anaiek sartutako bi golei esker

Athletic Clubek inork ez bezala nahi du Kopa. Bartzelonak tronutik kendu zuen eta urte asko daramatza 25. garaikurraren bila. Ez dago berak baino gehiago titulu hori nahi duen klubik, horretan ahalegin handiagoa egiten duenik. Filosofia eredugarriarekin eta futbol ikaragarria eginez, Valverderen lehoi handiek bosgarren finalerdia jarraian lortu dute merezimendu osoz. Markagailuari egindako buelta emate ahaztezina izan da. 1-2tik 4-2ra pasatu dira futbola eta irabazteko gosea erakutsiz, eta luzapenean apaindu dute Williams anaien bi golekin. San Mames pozez gainezka jarri da. Oso harro gaude talde honekin!

Kopen Erregearen aurkako jarraikako hirugarren garaipen hau betierekoa zirudien partidan gauzatu da, zailtasun handienei aurre eginez. Izan ere, Athleticek jo du lehenengo, Guruzetak 37 segundora sartutako golari esker, Adu Aresek eta Sancetek baloia ahal izan duten moduan ukitu eta gero, Barça bere arean sartuta zegoela. Halaber, erdiko aurrelariak 2-0ekoa lortzeko zorian egon da, gora bidalitako errematean.

Zorigaiztoko baloi urruntze batean, 25. minutuan, Lewandoskik Barça altxatu du. Eta Lamine Yamalek, heroi izatetik bilau izatera pasatu denak, sei minutu geroago 1-2koa sartu du maisutasunez egindako jaurtiketa batean. Athleticek sufritu egin du, baina altxatu ere. Sancetek berdintzeko aukera izan du, baina Peñaren hankak eragotzi du, 42. minutuan. Bigarren zatiko hirugarren minutuan iritsi da berdinketa, Vesgaren ordez Unai Gomez zelaian zegoela. Nico Williamsek baloi neurtua jarri du bigarren zutoinean eta Sancetek buruz sareratu du erdiko aurrelari baten maila erakutsiz.

Athletici Boli Kostatik etorri berria den Iñaki Williamsen gogo-aldartea geratzen zitzaion, eta bere ekarpena erabakigarria izan da. Egia da Lamine Yamalek bi aldiz uzkurtu duela San Mameseko bihotza bi aukera garbiekin, iaz Nicori Osasunaren aurka ihes egin zioten ate berean. Nicok, ikaragarri jokatu duenak, 3-2koa izan du luzapenaren aurretik egindako eskuinkadaren bitartez, baina ozta-ozta kanpora joan da.

Sancetek partida erabakita uzteko aukera izan du Unai Gomezen kontraeraso azkar batean, azken honek Jauregizar lagunari lekua utzi baino lehen. Valverdek ez du beldurrik izan gazteak zelairatzeko orduan. Beñat Pradosek masterclass bat emana zuen.

Luzapenean, Athletic askoz hobea izan da. Bere aukeraren zain egon da, eta Jauregizarrek 105. minutuan egindako lapurretaren ostean lortu du saria. Villalibrerekin konektatu da, eta Sancetek sabelarekin ukituta, baloia Iñaki Williamsengana joan da, eta bigarrenean gola sartu du, baloia zutoinera bidali eta aldaratzean hutsik zegoen atera bultzatu ondoren.

Peñak ondo-ondotik geldiketa bikaina egin dio Iñakiri Jauregizarren erdiraketan, eta itzelezko poza 120. minutuan heldu da: Athleticek, atzean sartu beharrean, area barruan jokalariak jarri ditu, eta Nicok baloia sareetara bidali du. 4-2koa historiarako geratuko da Ligako txapelduna mendean hartu ondoren. Futbolaz baino ez da hitz egin, eta azpimarratzekoa da Sanchez Martinez epailearen lana. Akaso Fort jokalariari bigarren txartel horia atera behar zion. Zalantza guztien gainetik egon da.

Lehoiak ostiralerako aurkariaren zain daude. Mallorca, Reala eta Atletico edo Sevilla daude sailkatuta. Joan-etorriko kanporaketa izango da. San Mameseko zaleen kemen handiarekin, atsedenik gabe babesa eman duten ia 51.000 zalerekin, Athletic behin betiko partidarako txartelaren bila joango da.