• De Frutos 91'

KokapenaSan Mamés , Bilbao

29.485 pertsona

Athleticek berriro ekingo dio Europarako borrokari, Levante gaindituta

Vesgak garaipenerako bidea zabaldu zuen plantxan sartutako gol bikain batez, eta Iñaki Williamsek eta Zarragak ziurtatu egin zuten

Athletic Clubek ezin hobeto jarraitzen du San Mamesen, eta Europarako borrokari ekingo dio berriro, Levante UD 3-1 gainditu ondoren. Mikel Vesgak garaipenerako bidea zabaldu du plantxan egindako burukada bikain batez, eta Iñaki Williamsek eta Oier Zarragak, penaltiz, garaipena ziurtatu dute De Frutosek, bere maila erakutsiz, luzapenean Levanteren gola egin aurretik.

Marcelinoren jokalariek aukera ugari izan zituzten. Lehen zatian Cardenas ikaragarri batek baino ez zituen geldiarazi, geldiketa miresgarriak eginez. Lehendabiziz, Iñaki Williamsi eragotzi zion eskuz eskuko batean, Vesgak sortutako jokaldian. 27. minutuan, eskua atera zuen baloia urruntzeko, Sanceten mugimendu bikain baten ondoren. Gero, Levanteren atzelari batek ateko marratik atera zuen Iñigo Martinezen burukada bat jokaldi horretako kornerrean.

Itzela ere izan zen Cardenasen esku aldatua Berenguerren ezkerkada langara desbideratzeko. Hala ere, jokalari nafarra erabakigarria izan zen zuri-gorrien lehen bi golak egiteko. Levantek Moralesen jaurtiketa batekin langara bakarrik aurre egin zion etxekoen nagusitasunari, eta zoritxarrez beranduago zelaitik ohatilan zaurituta irten behar izan zen.

Harrigarria izan zen atsedenaldira berdinketarekin iristea, baina Athleticek ez zuen burua makurtu. Minduta zegoen Iñigo Martinezen ordez Vivian zelairatu zen, eta handik gutxira 1-0ekoa iritsi zen. Vesgak eskuin hegalera zabaldu zuen Berenguerrekin lotzeko, eta honek Mikel saritu zuen erdiraketa bikaina eginez. Gasteiztarrak, erdiko aurrelaria balitz bezala, baloia sareetara bidali zuen. Hamahiru minutu geroago, 75. minutuan, Alexek Iñaki Williams kontraerasoan aurkitu zuen Cardenas gainditzeko. Merezitako saria izan zen golegileak egindako partidagatik. Hirugarrena, berriz, beste kontraeraso batean heldu zen: Simonek Nico Williamsi eskuarekin baloia bidali zion, eta Zarragari pasea eman eta gero, azken honi penaltia egin zioten. Oier, Lezaman hamaika metroetatik aditua, bere ibilbideko lehen gola sartzeko ardura hartu zuen. De Frutosen gola, Simonen geldiketa on baten ondoren iritsi zena, bitxikeria baino ez zen izan. Athleticek lau puntura du Europa, eta zazpigarrena den Villarreal bi puntura dago.