• 84' Williams
  • Zoller 58'

KokapenaHeidewaldstadion , Gütersloh

Ilusioz beteriko garaipen handia Bochumen aurka

Athleticek hamaika aukera sortu ditu eta Villalibreren bi golekin, Raul Garciaren tanto bikainarekin eta Williamsen beste batekin 1-4 mendean hartu du talde alemaniarra

Athleticek lehen garaipena erdietsi du denboraldiaurrean. Futbol bizia garatu eta hamaika abagune izan dituen norgehiagokan, Valverderen taldeak 1-4 irabazi dio Bochumi lehoiek jokatu duten hirugarren lagunartekoan. Abantaila handiagoa ere izan zitekeen. Oso sentsazio onak izan ditu taldeak, baina prestatzen ari gara eta oinak lurrean eduki behar ditugu. Azken 25 minutuetan, lehoiek porrot bat gol jasa batean bilakatu dute.

Raul Garciak alemaniarren gola berdindu du baselina batekin, Villalibrek bi gol gauzatu ditu eta Iñaki Williamsek norgehiagokari ginga jarri dio. Dena ondo bidean, Yurik orkatilan izan duen ezbehar baten eta Nolaskoainek buruan jaso eta zelaia uztera behartu duen kolpe bat izan ezik.

Lehoiek oso lehen zati ona jokatu dute, aukera argiak sortu dituzte eta gola bakarrik falta izan da. Futbolariak oso ondo aritu dira, Adu Ares nagusitu da ezker hegalean eta Sancetek zelai erdian Vesgarekin batera egindako estreinaldian osatutako jokoarekin batera, gol egiteko aukerak biderkatu dituzte.

Partidako lehenengo abagunea Guruzetarentzat izan da, baina atezainak erantzun bikaina eman dio. Aukerarik argiena 14. minutuan iritsi da, Iñigo Martinezek Berenguerren desmarkea oso ondo interpretatu du eta nafarra bakarrik gelditu da Esseren aurrean, baina baloia desbideratuta kanpora joan da. Adu ere saiatu da, baina bere errematea langa gainetik joan da. De Marcosek ere saiakera egin du, Berenguerren paseari esker. Athleticen eskuin hegala amesgaiztoa zen alemaniarrentzat.

Bigarren zatia Nolaskoainek izan duen zorte txarrarekin hasi da. Baita Luis Bilbaoren bi aukerarekin ere, oso aktibo mantendu da neurketa osoan zehar eta gerora goleko asistentzia banatu du. Vencedor kanpotik saiatu da Esser gainditzen, baina atezaina fin ibili da erdilariaren erasoaldia gelditzeko. Bochumek aurrea hartu du Zollerren kontraeraso batean, baina Athletic mailu bat bezala agertzen hasi da, eta, azkenean, Raulek bidea egin duen golatzar izugarriaren bitartez, moralez betetako jipoia ezarri dio.