• Oyarzabal 88'

51.475 pertsona

Athleticek denetan irabazi dio Realari

Berenguerren bi golek, ate aurrean, lehoiei gorantza bultzatu egin diete, eta hirugarrenak jarri dira bederatzi puntuko aldeaz makurtutako Realarekiko

Festa osoa bizi da goitik behera bete egin den San Mamesen. Athletic Clubek laugarren garaipena jarraian lortu du Reala 2-1 mendean hartuta. Lehoiak hirugarren postuan daude, eta gorantza doaz derbi erabakigarrian hiru puntuak lortu ondoren. Hori dela eta, sailkapenean Imanolen mutilak bederatzi puntura dituzte. Norgehiagoka elektrikoa izan da, zuri-gorriek jokatu ez ezik, oina ere sartu dute Marreroren ateraino zuloa bi aldiz aurkitu arte. Berenguerri ate aurrean bi baloi heldu zaizkio, eta, hortaz, auzoen arteko partidaren heroia izan da.

Athleticen lehen zati handiak, donostiarrak ezerezean utzi dituenak, norgehiagoka erabakita utzi du. Valverderen taldeak, oso ondo kokatuta eta Galarreta bikain baten gidaritzapean, lan eta lan egin du gola aurkitu arte. Lehenengo, Nicok Odriozola astindu du, azken hau min hartuta erretiratu delarik; gero, Yurirekin elkartu da maila handiko jokaldi batean, eta Berenguerrek, ate azpian, baloia sareetara bidali du 29. minutuan.

Egia esan, Athleticek bakarrik izan ditu gol aukerak lehen zatian, adibidez, Vesgaren burukada falta jaurtiketa batean, non Marrerok irteera gaizki neurtu duen. 2-0ekoa erabaki hutsa izan da, Yuriren joko aldaketarekin, Lekueren kontrol eta abiatze bikainarekin, Sancet eta Guruzetaren parte-hartzearekin, eta Berenguerrek, billar mahai batean egon izan balitz bezala, lasaitasunez baloia zulora bidali du. San Mames, bere errekorretik 79 ikuslera, pozez gainezka lehertu da.

Reala nokeatuta zegoen, eta lehen zatiko azken txanpan Sancetek eta Nicok kontraeraso batean hirugarrenarekin mehatxatu dute. Denbora asko geratzen zen, eta soropilean, norbaitek eskatu zuen bezala, jokoa lokaztu egin da: Nicori eta Unai Gomezi sarrera itsusiak egin diete. Athletic Reala kontrolatzera mugatu da, eta denetan irabazi du: baloi zatituan, defentsan, jokoan eta asmatzean. Oyarzabalek Olasagastiren jaurtiketa desbideratzean lortutako azken golak bakarrik elikatu du azken minutuetako intriga, baina Imanolen jokalariak ez dira area ingurura iritsi ere egin.

Athleticek hegan jarraitzen du LaLigan, baina ez dago denbora galtzerik, asteartean Kopa datorkigu Deportivo Alavesen aurka, eta San Mamesek bere arnasarekin lagundu beharko du. Valverderen talde handi honek 41 puntu ditu jada, 20 partidatan lorpen ikaragarria.