• Williams 67'

KokapenaMontilivi , Girona

13.123 pertsona

Athleticek Girona gogor estutu egin du

Iñaki Williamsek kontraerasoan sartutako gol bikainak berdinketa ekarri du lehen postuan dagoenaren aurka, baina emaitza motz geratu da lehoien abagune argiak kontuan hartuta

Athleticek bikain gainditu du Gironaren proba gogorra. Ez du bikaintasuna lortu lehen zatian golaren aurrean asmatu ez duelako, lau aukera oso argi izan baititu. Hala ere, bosgarren postuan jarraitzen du Montilivin puntu bat gehitu ondoren; zelai horretan, Real Madrilek bakarrik lapurtu ditu puntuak. Michelen jokalariak, joko eta anbizio handia erakutsita, lehen postuan sailkatuta daude madrildarrekin batera, eta lehoiek neurria eman dute gau osoan. Are gehiago, gol aukerei so egiten badiegu, Valverderen taldeak hiru puntuak eraman behar izan ditu. Iñaki Williamsek Vesga eta Sanceten arteko kontraeraso baten ostean sartutako gol apartari esker puntu bakar batez konformatu behar izan dute. Tsygankoven txinparta berdindu du, gorputza izoztuta utzi duena.

Athletic konfiantza osoz irabaztera zelairatu da. Laugarren minutuan, Vesgak Guruzeta aurkitu du area barruan, eta lurretik etxeko atezainaren eskuetara errematatu du. Lehoiek, Montilivi bisitatu duen talderik onena Michelen arabera, gutxi sufritu dute lehen zatian: Stuaniren bi burukada baino ez, eta horietako batean Simonek gorputza luzatuz eskuarekin urrundu du.

Sancetek abisatu du, baina De Marcosek gol aukera garbiagoa izan du, Iñakik ukitutako Nicoren baloi pozoitsua gora errematatu badu ere. Vesgak ere arriskua sortu du ezkerkada batekin baina Gazzanigak eskua atera du kornerrera bidaltzeko.

Bigarren zatia hartu-eman ikusgarria izan da. Savinho eta Tsygankhov mehatxariek Athletic harrapatu dute. Euren baloi gurutzatuek min egin dute. Edozelan ere, Athletic hau konfiantza hutsa da eta 66. minutuan 1-1ekoa heldu da, Iñaki Williamsen seigarren gola, Ghanarekin bira egin ondoren harrotasuna erakutsi duelarik. Bazirudien bilbotarrak irabazteko gai zirela, Raul Garciaren eta Iñaki Williamsen jokaldiekin, baina Gironak, jardunaldia hasi aurretik lehen postuan zerbaitegatik zegoena, presioa egin du azken txanpan. Hau aurrera doa. Athleticek talde handi bat estutu egin du.