UD Las Palmas
  • 94' Unai Gómez

39.471 pertsona

Unai Gomezek Athleticen fedea saritu du

Azken minutuan bermeotarrak plantxaz egindako burukada batek merezitako garaipena eman die lehoiei Las Palmasen aurka

Fedearen garaipena izan da. Luzapeneko azken minutuan Unai Gomezek plantxaz egindako burukada batek hankaz gora jarri du San Mames, UD Las Palmas taldeari 1-0ekoaz irabazteko. Bermeotarrak Iñaki Williamsi zabaldu dio baloia hegalera, eta Valles erraldoiaren errebotea harrapatzeko area barrura erabakitasun handiz sartu da. Zuen guztiarekin plantxaz bota du bere burua bere bigarren gola egiteko Iparreko atean, orain dela gutxi arte lehoiak animatzen zituen. Gaur bere izena ederki oihukatu dute.

Urrezko garaipena, kostata izan bada ere, oso merezitakoa izan da. 35 puntu garrantzitsu poltsikoan, laugarrenaren zenbakiekin, aurkari zail bat mendean hartuta; Las Palmasek gehiegi presionatzera behartzen du, baloiarekin ausarta baita. Lehoiek aurrea hartzeko aukera izan dute Sancet eta Iñaki Williamsen arteko jokaldi batean 13. minutuan, baina Sevillako atezain bikainak jaurtiketa estali du.

VARek Munuera zuzendu du Paredesek Marvini egin ez dion penaltiagatik. Geroago, lehoiek penalti bat jaurti dute Mika Marmolek Guruzetari kamisetatik heldu dionean Nico Williamsen erdiraketa batean. Atleticoren aurka gertatu zen bezala, Athleticek huts egin du ate berean. Oraingo honetan, Gorkak berak hartu du erantzukizuna, eta Vallesek asmatu.

Las Palmasen aldetik, beste arean, bakarrik Munirren saiakera bat egon da atsedenaldiaren aurretik, eta ondoren, Sandroren jaurtiketa on bat besterik ez da egon, baina Unai Simonek hegaldi batekin erantzun dio. Athleticek azken jokaldia heldu baino lehen irabaztea merezi izan du; Berenguerrek eta Williams anaiek aukera argiak izan dituzte. Zaleek ederki lagundu dute azken txanpan zuri-gorriek aurrera gogoz egin dutenean. Ustezko penalti bat egon da eskuan jo ondoren, baina lehoiek saria lortu dute arestian aipatutako fede handiko jokaldi distiratsu horretan. Gabonak zuri-gorriak dira, Valverderen talde ausartari esker. Athletic hau sendotu egin da Europan, baina oraindik hogei partida geratzen dira. Goza ezazue.