• 66' O. Sancet
  • Parejo (p.) 95'

50.061 pertsona

Txapelketako errebotea

Penalti eztabaidagarri batek haserre utzi du Athletic, Txapeldunen Ligarako postuetan sartzeko funtsezko bi puntu gabe

Athletic Clubek bana berdindu du San Mamesen Villarreal CFren aurka, penalti eztabaidagarri batengatik luzapenean gola jaso eta gero. Sanceten gol bikain baten ondoren lehoiek bidetik utzi zituzten bi puntu oso garrantzitsu, laugarren postuko borrokan funtsezkoak. Kopatik urrundu dituzte heroiak, eta orain lau puntura dago helburua, baina zazpi jardunaldi falta dira eta Valverderen taldea oso bizirik dago.

Epaileek uste dute Yuriren irudia handitu zela Ilias Akhomachen jaurtiketa uxatzen saiatzean, eta eskua (besapea, hobeto esanda) sorbaldaren gainetik zegoen. Zaila da pentsatzea defentsak bere burua botatzea jokaldi horretan lekua hartzeko. Futbol berria da. Egia esan, arratsalde batean VARen bi deiren artean, penaltiak adieraziz, Nicori heldu ziotela deitu gabeko bat, Comesañaren kanporatze eztabaidagarria... Errespetu guztiekin, pena bat.

Aste ezabaezina Javier Clementeren lehoiem (duela lau hamarkadako txapeldunak) eta Marcelinoren Villarreal taldearen arteko pasilloarekin hasi zen. Beñat Pradosen oinkada arin bat Gerard Morenoren penaltian amaitu zen. Huts egindakoa, zutoinera bidali zuen baloia aurrelariak Simonen geldiketaren aurrean. Hiru minutu geroago, 13. ean, Vivianek lurrera bota eta Alex Baenaren erremate arriskutsua zapuztu zuen.

Kosta egin zitzaion Athletici aurkariaren area zapaltzea, eta Sanceten aukera bikaina izan zen aukera onena. Atsedenaldiaren ostean, bigarren zatia iritsi zen, Comesañari bigarren txartel horia aterata. Nico Williamsi egindako penaltia eta Sanceten 1-0ekoa heldu ziren, Herrerak erdiratu eta Guruzetak buruz ondo utzi ondoren.

Dena kontra zuela, Viillarrealek ez zuen atzera egin, Guedesek Simon behartu zuen, eta jokaldi garrantzitsua iritsi zen. Parejok ez zuen hamaika metroetatik huts egin. Lastima.