Deportivo Alavés
  • 28'60' Villalibre

45.233 pertsona

Villalibre, Kopako errege

Bufalok torneoan egiten duen hirugarren bikoteak final-laurdenetan kokatu du Athletic

Athletic Clubek Kopa nahi du eta, noski, Asier Villalibrek ere bai. Txapelketa honetan gernikarraren ondoz ondoko hirugarren bikoteak final-laurdenetan kokatu ditu lehoiak, eta ostiralean 13:00etan egingo den zozketan ezagutuko du hurrengo aurkaria. Valverderen jokalariek etxean sendo jarraitzen dute, eta 1-0ekoarekin Julen Agirrezabalaren bi geldiketa bikain behar izan dituzten arren, Deportivo Alaves aise menderatu dutela esan daiteke.

San Mameseko partida 2-0ekoaz amaitu bada ere, engainagarria izan da. Izan ere, Athleticek atsedenaldira iritsi baino lehen erabakita uzteko aukera izan du, eta ondoren ezinegon uneak izan ditu. San Mamesen 45.000 ikusle baino gehiago bildu dira bere taldeari babesa emateko eta aurkarientzat ere txaloak banatu dituzte alaitasun gehiegikeriagatik.

Julenek eskularruak ondo jarrita izan dituela argi ikusi da 4. minutuan, Antonio Blancoren joko aldaketan Hagiren azpiko jaurtiketa gurutzatua ondo gelditu duenean. Athletic agintzen hasi zen, Beñat Prados agintzailea izanik eta Sancet jokaldietan azalduz. Eta Villalibreren jokaldi batek Sivera ezustean harrapatu du aitzakiarik gabeko ezkerkada batez.

Hiru aukera garbi ere izan ditu Athleticek atsedenaldiaren aurretik. Sancetek Berenguer jarri du Siveraren aurrean eta bisitarien atezainak baloia hanka artean harrapatu du. Oihanek berak eta Muniainek Herrera, Berenguer eta De Marcosek egindako jokaldi bikain batean ere aukerak izan dituzte, baina Tenagliak arriskua aldendu du.

Alavesek traka guztiak erre ditu bigarren zatiaren hasieran, Julenek Samu Omorodionen bolea ate aurrean gelditu duenean, erdiko atzelari zuri-gorriei irabazi dien aukera bakarrean. Ondoren, atezain zuri-gorriaren maila handia berriro azaldu da Giuliano Simeoneren jaurtiketan. Sei minutu geroago, Villalibrek Glorioso taldeari azken kolpea eman dio, bere idoloa bada ere. Berenguerrek De Marcosi baloia eman eta Guardiakoak Bufalo ikusi du bigarren zutoinean. Maisutasunez buruz sareratu du.

Hortik aurrera, bandera zuria agertu da eta bi taldeek asteburuko liga txapelketa izan dute buruan. Athleticek zezen kementsua du Mestallan, eta bertan bere seigarren garaipena jarraian lortu nahi du bolada harrigarriarekin segitzeko. San Mamesek salto egin du, eta oso pozik dago Valverderen taldearekin.